In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Na de eerste voorzichtige stappen in BodyBalance lessen en proeflessen in “echte” hatha en power yoga, raakte ik langzaam vertrouwd met alle veranderingen op mentaal en fysiek gebied die yoga mij bracht. Na enkele jaren als trouw beoefenaar door het leven te zijn gegaan, ontdekte ik dat yoga ook een fantastische aanvulling is op mijn andere hobby’s: fietsen en hardlopen.

Mijn enthousiasme om deze ervaringen met anderen te willen delen, maakte dat ik af en toe als invalkracht bij YogaOosten voor de groep kwam te staan. Verdere verdieping is alleen essentieel voor je eigen ontwikkeling als yogabeoefenaar en als docent. Hiervoor heb ik in 2011 de yogadocentenopleiding bij Astrid van Dam gevolgd en afgerond.

Bij Yoga Oosten geef ik Power Yoga met wat elementen van Flow Yoga. Verder val ik in wanneer nodig bij de andere lessen. Mijn lessen zijn toegankelijk voor beginnende en meer ervaren yogi’s/yogini’s, variĆ«ren in zwaarte en intensiteit van week tot week, mede afhankelijk van hoe de deelnemers aan de les van die dag en de docent er voor staan.

Plezier in het beoefenen van yoga staat voor mij voorop en in mijn lessen probeer ik de beoefenaars dat ook mee te geven. Concentratie is uiteraard belangrijk tijdens de lessen, maar een lach op je gezicht maakt het allemaal een stuk makkelijker!!!

Bas Kerkwijk

Terug naar Team