Ingrediënten:

  • 100 gram haver-, hazelnoten- of amandelmeel
  • 100 gram kastanjemeel
  • ¼ kwart theelepel Keltisch zeezout
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemom of gemalen anijs
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel gemalen vanille
  • 40 a 50 gram gesmolten roomboter, ghee of kokosolie
  • 100 ml havermelk
  • evt. ½ theelepel natrium bicarbonaat

Bereiding:

Alle ingrediënten mengen en even proeven. De zoetekauwen willen misschien er nog iets meer kokos bloemsuiker doorheen mengen. Rol er 40-50 ronde bolletjes van en druk de onderkant even plat op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een 40 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden en laat ze afkoelen.Als je ze niet krokant wilt haal je ze na ca. 25-30 minuten weer uit de oven.