Kokos crème, fruit en zaden, als ontbijt of lekker tussendoor (4 personen)

Ingrediënten:

Gesorteerd fruit van het seizoen, bijvoorbeeld:

  • 1 perzik, in partjes
  • 2 pruimen, in partjes (of geweekte, gedroogde pruimen)
  • 1 appel, in partjes
  • 1 peer, in partjes
  • 1 klein kopje blauwe bessen
  • 1 klein kopje frambozen
  • 1 klein kopje bramen
  • gemengde zaden (lijn-, chia-, hennepzaad, pompoenpitten, …)
  • 1/4 kopje verse basilicum
  • 4 stukjes geschaafde donkere chocolade, zeezout
  • 1 kan kokosnootmelk (Kokosmelk is de rasp van kokos, gemengd met water en uitgeknepen. Kokosmelk is dus vrij lopend. Hoe meer kokosrasp, hoe dikker en dan spreken we van kokoscrème. Let op voor industriële verdikkingsmiddelen, die horen niet in kokosmelk te zitten.)
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels honing

Aan de slag!

Doe de kokosnootmelk , amandelextract, kaneelpoeder en honing in een blender en blend tot het glad is. Zet het vervolgens even apart..

Was en prepareer al je fruit. Maak een combinatie van je fruit en verdeel het over de kommen. Giet de kokos crème over het fruit, niet te zuinig en garneer met verse basilicum en chocoladesnippers.