Ingrediƫnten

  • 900 gram Optimel Griekse Stijl Kers (experimenteer gerust met andere soorten kwark)
    200 gram Linessa Cream Cheese Light (5%) (bijvoorbeeld van Lidl)
  • 100 gram dadels
  • 60 gram Whey eiwitpoeder (bv De Tuinen)
  • 250 gram bosbessen (uit de vriezer)
  • 32 gram roomboter
  • 12 plakjes gelatine (20 gram)
  • 200 gram Fries roggebrood

Bereiding

  • Maak het roggebrood in een keukenmachine fijn.
  • Snijd de dadels in kleine stukken en voeg ze toe aan het roggebrood.
  • Voeg ook de boter (gesmolten) toe en meng door.
  • Bekleed een springvorm met een bakpapier en spreid het mengsel uit.
  • Doe de bodem in de koelkast.
  • Week ondertussen 12 gelatineblaadjes in koud water.
  • Meng de Optimel, Linessa en Whey met een staafmixer.
  • Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Verhit de bosbessen kort in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het toe aan het bosbessenmengsel.
  • Voeg het bosbessenmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

 

Serveren en niet direct alles opeten

 

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)

  • 235 kcal
  • 5g vet
  • 22gr koolhydraten
  • 5g vezels
  • 19g eiwit