Power Yoga

Yoga Oosten Enschede yogales power yoga
Krachtige yoga vorm

Yoga betekent verbinden, het verbinden van lichaam en geest met als doel groeien als mens. Power Yoga is de westerse variant van de Ashtanga Yoga. Power Yoga is een actieve en krachtige vorm van yoga waarbij zowel lichaam als geest versterkt worden. Het richt zich vooral op de yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de yoga bezighoudt en minder met het geestelijke deel. De yogahoudingen (asana’s) gecombineerd met ademhalingstechnieken, zijn erop gericht het lichaam gezond en veerkrachtig te maken zodat het ‘moeiteloos’ wordt.

Alle yogahoudingen hebben een diepere uitwerking. Het brengt het lichaam in balans. Je traint niet alleen je spieren en cardiovasculair systeem, maar beïnvloedt ook het functioneren van organen en (hormoon-) klieren. Hierdoor verminderen fysieke én emotionele klachten. Poweryoga is vooral geschikt voor die mensen die wat meer de sportieve kant van de yoga zoeken. Deze vorm van yoga is dan ook een stuk intensiever dan veel andere vormen.

Door met enige regelmaat aan Power Yoga te doen zullen er al snel diverse veranderingen bij de beoefenaar merkbaar worden. Zo wordt het lichaam leniger en krachtiger, verbetert de lichaamshouding, krijgt men meer energie, vindt er reiniging van het lichaam plaats en kan er meer innerlijke rust ontstaan.

Terug naar lessen