Hmmmm, wat is dit lekker zeg! Zo lekker dat ik er zelfs één dag mijn lunch door heb vervangen 😉 gewoon omdat het kon. Deze raw chocolate caramel fudge bevat alleen maar gezonde ingrediënten en is echt easy om te maken. Geen gebak in de oven, maar gewoon de ingrediënten door elkaar mengen, stapelen en tsja, dan komt het moeilijkste gedeelte…3 uur wachten. Dus wacht niet langer en ga snel aan de slag…

Lijstje

Voor dit recept gebruik ik een kopje om alle hoeveelheden mee af te meten; dit werkt heel handig en snel. Voordat je begint, kun je de dadels een half uur in warm water later weken.

Bodem:

1 kopje amandelmeel

1 kopje dadels, geweekt

Vanille van 1 vanillestokje

Karamel:

1 kopje dadels, geweekt

½ kopje cashewnotenpasta

½ kopje kokosolie

Chocola:

1/3 kopje kokosolie

3 el cacaopoeder

¼ kopje rijststroop of honing (geen agavesiroop, dan wordt het mengsel te dun)

Aan de slag

  • Meng in de keukenmachine het amandelmeel, de dadels en de vanille totdat er een plakkerige bal ontstaat.
  • Druk de bodem uit in een bakblik of brownieblik, zodat deze overal ongeveer 1 cm dik is.
  • Meng daarna in de keukenmachine de dadels, cashewnotenpasta en kokosolie tot een mooi mengsel. Leg de karamel bovenop de bodem en verdeel dit over de bodem, zodat je weer een laag van ongeveer 1 cm hebt.
  • Als laatste meng je de kokosolie, cacaopoeder en rijststroop in de keukenmachine, totdat je weer een mooi egaal mengsel hebt. Verspreid de chocola over de karamellaag.
  • Zet de fudge 3 uur in de koelkast en daarna kun je heerlijk smullen!!