In deze workshop oefenen we de balans tussen het gebruik van gewicht en acupressuur in Thaise massage. Het beoefenen in het gebruik en groter maken van jouw ruimte en bewegingsvrijheid staat in deze tweede editie centraal.

Posities:

 • Zijpositie
 • Rugligging (hoofd en gezichtsbehandeling)

Er wordt gewerkt aan het veilig werken met de lichaamshouding tijdens het masseren en je leert het juist uitvoeren van het waarborgen van je eigen balans. Daarnaast wordt er verder verdieping geboden aan de theorie van Thaise massage (energielijnen, drukpunten).

In deze workshop leer je een uitbreiding van technieken waarop de grotere strekkingen en acupressuur centraal staan. Je gaat je eigen lichaam beter afstemmen op die van de ontvanger. Beiden oefenen jullie deze technieken die je nog niet eerder hebt gedaan of je gaat je massage technieken verrijken.

Wat kun je verwachten van deze workshop:

Deze “verdiepende” workshop is zo ontworpen dat je na afloop een volledige basale Thaise massage van 1,5 uur zou kunnen geven in de zij en rugligging. Dit kan een aanvulling zijn op de technieken die worden beoefend in level 1.

Na een korte inleiding over de balans van de houdingen gaan we aan de slag. In groepen van maximaal 12 deelnemers gaan we de verdiepende grepen leren. Dit zijn de punten waar we ons op gaan focussen:

Acupressuur:

Handen, vingers, duimen, palmen, onderarmen, ellebogen, knieën, hiel en de bal van de grote teen worden gebruikt om diepe gecontroleerde druk toe te passen op de meridianen of “Sen lijnen”. “Nadi’s” volgens de Indiase ayurveda traditie (Komt voort uit de Level 1 workshop).

Strekkingen:

Ook wel Yoga voor luie mensen genoemd; aan de hand van de flexibiliteit en weerstand van de ontvanger worden diverse strekkingen uitgevoerd. In deze level wordt die vergroot ten opzicht van de voorgaande level 1.

Positie:

Aanvulling in deze level 2. Voorbereiding is de sleutel tot het veilig uitvoeren van een greep. Jouw positie bepaald de richting en intensiteit. Hier wordt de term “radius” besproken en beoefend.

Kern:

Alle bovenstaande elementen en meer kunnen niet worden uitgevoerd zonder je eigen kern en balans te waarborgen

Deze level 2 workshop is geschikt voor iedereen die voorkennis heeft in lichaamswerk en/of de level 1 introductie workshop gedaan heeft . Het is belangrijk dat je fysiek in staat bent om op een mat op de grond te werken. Je kunt deze workshop volgen met je vrienden, partner of collega’s. Maar ook alleen ben je van harte welkom.

 • Werkboek met duidelijke foto’s en beschrijvingen inbegrepen
 • Er wordt niet met olie gewerkt, maar gemasseerd over de kleding heen
 • Losse, makkelijk zittende kleding is wenselijk
 • In deze workshop wordt gewerkt op matten op de grond

Wat de workshop voor je kan betekenen:

 • Kennismaking met een eeuwenoude en ethische manier van lichaamswerk
 • Je leert je lichaam beter kennen
 • Zelf massage ontvangen tijdens de workshop (2 op 1 mat)
 • Je kunt de massage zelf thuis uitvoeren op vrienden en familie
 • Vooruitzicht om je in te schrijven voor kwaliteit cursussen tot een bekwaam Thai Masseur

Meer info:
DATA: zondag 9 juli 2017 12.00-17.00
LOCATIE: Yoga Oosten, Voortsweg 204B, Enschede
TARIEVEN: 59,- p.p. en 100,- voor 2 personen. Didactisch materiaal inclusief
DOCENT: Cleo Tjitrodipo

Ben je benieuwd en wil je de technieken beoefenen? Kom dan zeker de level 2 workshop volgen. Met een correcte uitvoering kun je véél sneller resultaat behalen. Heb je al ervaring met lichaamswerk? Gun jezelf deze workshop en leer de fijne kneepjes kennen!

Voor vragen, bel of te mail voor meer informatie!

yogaoosten@gmail.com

06 – 54 95 85 15